Informacja prasowa - 2024 NCWIT Aspirations in Computing Award

UCZNIOWIE SZKOŁY ŚREDNIEJ W FARMINGTON OTRZYMUJĄ 2024 NCWIT ASPIRACJE W NAGRODACH INFORMATYCZNYCH

Dwudziestu czterech studentów FHS zostało wybranych spośród ponad 3300 kandydatów ze Stanów Zjednoczonych i Kanady. Według NCWIT, Nagroda za Aspiracje w Informatyce (AiC) wyróżnia 9i-1212 za ich osiągnięcia i zainteresowania związane z informatyką oraz zachęca ich do rozwijania swoich pasji. Odbiorcy nagród są wybierani na podstawie ich zdolności i aspiracji w zakresie technologii i informatyki, o czym świadczy ich doświadczenie komputerowe, działania związane z informatyką, doświadczenie przywódcze, wytrwałość w obliczu barier w dostępie i plany dotyczące edukacji policealnej. Trzech studentów FHS zostało wyróżnionych na poziomie krajowym jako wyróżnienia honorowe. Laureaci zostali uhonorowani podczas uroczystości wręczenia nagród AiC w poniedziałek 15 kwietnia w siedzibie Travelers Connecticut w Hartford, CT (zob. https://www.aspirations.org/affiliate/connecticut).

Każdy laureat otrzyma uznanie i nagrody, wprowadzenie do społeczności ponad 15 000 kobiet technicznych, dostęp do zasobów i stypendiów oraz możliwości odbycia stażu. "Zachęcanie studentów, którzy w przeszłości byli niedostatecznie reprezentowani w dziedzinach technologicznych, ma kluczowe znaczenie. Informatyka leży u podstaw coraz większej liczby produktów i systemów, z których korzystamy na co dzień, a aby zapewnić, że są one korzystne dla jak najszerszej grupy ludzi, różnorodna grupa ludzi musi je wymarzyć, a następnie stworzyć", powiedział dyrektor generalny i wykonawczy NCWIT Terry Hogan.

National Center for Women & Information Technology (NCWIT) to społeczność non-profit zrzeszająca ponad 1240 uniwersytetów, firm, organizacji non-profit i organizacji rządowych w całym kraju, działająca na rzecz zwiększenia udziału kobiet w informatyce i technologii. NCWIT wyposaża liderów zmian w zasoby do podejmowania działań w zakresie rekrutacji, zatrzymywania i awansowania kobiet z K-12 i szkolnictwa wyższego poprzez karierę w przemyśle i przedsiębiorczości. Więcej informacji na stronie www.ncwit.org.

Farmington High School jest dumna z tego, że po raz 11. ma najwięcej uczniów wyróżnionych w Connecticut. FHS ustanowiło nową ścieżkę nauczania informatyki dostosowaną do zainteresowań uczniów i wspieraną przez dorosłych, aby doprowadzić uczniów do gotowości do nauki w college'u, kariery i obywatelstwa. Ścieżka ta będzie obejmować nowy kurs cyberbezpieczeństwa, który będzie pilotowany w przyszłym roku szkolnym. Tegoroczni laureaci NCWIT zostali zatwierdzeni przez członka wydziału nauk ścisłych, Timothy'ego Barrona (nauczyciela informatyki) i/lub ich doradcę. Poniżej znajduje się lista zwycięzców.

1. Sreenidi Bala Zwycięzca CT
  22. Isha Shenoy Zwycięzca CT
  23. Ria Verma Zwycięzca CT
  24. Ritisha Unde Zwycięzca CT

Farmington, CT Logo szkoły średniej.

Szkoły publiczne w Farmington są opóźnione o dwie godziny z powodu złej pogody. Nie będzie porannego przedszkola. Farmington EXCL jest otwarty w standardowych lokalizacjach i godzinach.