Komunikat prasowy - Nagroda CT za doskonałość w nauczaniu przedmiotów ścisłych

NAUCZYCIELKA PRZEDSZKOLA, SALLY CHAVES, ZDOBYWA PRESTIŻOWĄ NAGRODĘ STOWARZYSZENIA NAUCZYCIELI PRZEDMIOTÓW ŚCISŁYCH CONNECTICUT ZA DOSKONAŁOŚĆ W NAUCZANIU PRZEDMIOTÓW ŚCISŁYCH

4 maja 2024 r. Sally Chaves otrzymała nagrodę Connecticut Science Teachers' Association Excellence in Science Teaching - Elementary School za rok 2024. Ta prestiżowa nagroda jest przyznawana nauczycielom za doskonałość w nauczaniu przedmiotów ścisłych. Dowiedziawszy się o tej nagrodzie, pani Chaves powiedziała: "Jestem wdzięczna za możliwości, jakie zapewniło mi Farmington, aby ulepszyć moją własną praktykę. Zachęcano mnie do nieszablonowego myślenia i innowacyjności. Pozwoliło to moim uczniom postrzegać siebie jako naukowców w prawdziwym tego słowa znaczeniu".

W ciągu swojej 23-letniej kariery jako nauczycielka w Farmington, Sally Chaves wykazała się duchem innowacji, odkrywania, miłości do natury i głębokiej troski o wszystkich uczniów. Jednym z najsilniejszych wpływów Sally na dzielnicę było wprowadzenie Leśnego Przedszkola do West District School. Inicjując tę pracę w roku szkolnym 2019-2020, stworzyła uczniom możliwość praktykowania nawyków zarządzania i służby na rzecz społeczności . W Leśnym PrzedszkoluSally kultywuje uznanie dla przyrody i pomaga dzieciom rozwijać poczucie odpowiedzialności za opiekę i ochronę naszej Ziemi . Wykorzystujezarówno zabawę, jak i naukę w lesie,aby wspierać zdrowie psychiczne, społeczne i emocjonalne oraz dobre samopoczucie uczniów.

Przewodniczący zarządu Bill Beckert powiedział: "Sally Chaves jest niezwykłą nauczycielką i głęboko troskliwą osobą. Jej skupienie się na najlepszym interesie naszych najmłodszych uczniów było wzorowane przez całą jej karierę i wpłynęło na życie zarówno jej uczniów, jak i kolegów. W Farmington mamy szczęście mieć najlepszych nauczycieli w Connecticut i poza nim. Sally jest osobą, która konsekwentnie wykazuje się doskonałością w swojej roli, a Rada Edukacji
jest zachwycona, że została uznana za wybitnego pedagoga wczesnego dzieciństwa w dziedzinie nauk ścisłych ".

Kathleen Greider, kurator Farmington Public Schools, powiedziała: "Sally Chaves jest innowacyjnym i doskonałym pedagogiem, który hojnie dzieli się swoją imponującą wiedzą w zakresie edukacji wczesnoszkolnej, nauki na świeżym powietrzu i badań naukowych ze swoimi kolegami ze szkoły podstawowej West District i całego okręgu szkolnego. Sally koncentruje się na uczniach we wszystkich aspektach swojej pracy i celebruje wyjątkowe dary i talenty każdego dziecka. Jesteśmy bardzo dumni, że możemy świętować Sally i jej wspaniałą karierę w Farmington Public Schools poprzez to prestiżowe i zasłużone wyróżnienie".

Carolyn Fink, dyrektor West District School, dodaje: "Sally jest wzorem do naśladowania i liderem wśród swoich kolegów. Wspierała nauczycieli w odkrywaniu korzyści płynących z nauki na świeżym powietrzu w zakresie dobrostanu społecznego/emocjonalnego uczniów, kreatywności, samoregulacji i innowacyjności. Jest wzorowym nauczycielem zarówno dzieci, jak i kolegów, i wywarła trwały wpływ na społeczność uczniów w West District School. Cieszymy się, że
Sally została uhonorowana przez Connecticut Science Teachers Association za jej ogromną pracę w naszej szkole i społeczności".

Pani Chaves zostanie uhonorowana podczas uroczystości Connecticut Science Teacher Association na Uniwersytecie Sacred Heart 15 maja 2024 roku.

Szkoły publiczne w Farmington są opóźnione o dwie godziny z powodu złej pogody. Nie będzie porannego przedszkola. Farmington EXCL jest otwarty w standardowych lokalizacjach i godzinach.